Visszahívást kérek

Klíma karbantartás

Vállaljuk, sőt, javasoljuk a rendszeres karbantartást, ami gondoskodik arról, hogy az Ön klímája örök életű legyen. Válassza a karbantartást, válassza az egészséget!

Klíma karbantartás Budapesten és Pest megyében

Miért fontos a klíma karbantartása?

Amennyiben beüzemeltük a számunkra megfelelő klímát, ne felejtsük el, hogy egészségünk, és a berendezés élettartama miatt is rendkívül fontos a rendszeres karbantartása. Ne várjuk meg, hogy a túlzott igénybevétel, és a rendszeres karbantartás hiánya miatt, a készülék a nyári melegben meghibásodjon, amikor egyébként a legnagyobb szükségünk lenne rá.

Rendszeres karbantartással megelőzhetjük, a nagyobb meghibásodásokat, és a pénztárcánkat sem terheljük meg.

Karbantartással nemcsak meghosszabíthatjuk a készülék élettartamát, hanem komfortosabbá  is tesszük a használatát. Még a rendszeresen karbantartott klímák esetén is előfordulhatnak kisebb meghibásodások.

Nézzünk néhány példát:

 • csökken a hűtőközeg mennyisége
 • a klíma kültéri egysége hangos
 • cseppvíz nem megfelelően folyik ki a klímából
 • a meglazult burkolati elemek zörögnek
 • folyik a víz a falon a beltéri egység alatt

Előfordulhat, hogy a meghibásodott klíma javításához alkatrészt kell cserélni. Illetve a rendszeres karbantartás hiánya miatt számolnunk kell  azzal, hogy egészségünk is veszélybe kerül a klíma szűrőiben megtelepedő baktériumok, gombák miatt.

Klíma karbantartás nemcsak tisztítást jelent

A klímaberendezés karbantartás és tisztítás lépései:

 •     szűrők és burkolatok megfelelő tisztítása
 •     hőcserélő  és cseppvíztálca fertőtlenítése                                                          
 •     elektromos csatlakozók ellenőrzése
 •     kondenzvíz elvezetés átvizsgálása
 •     klíma funkciók megfelelő működésének ellenőrzése
 •     próbaüzem

csökken a hűtőközeg

A hűtőközeg csökkenésének legfeltűnőbb "tünete" a klíma teljesítményének csökkenése. Hogyan is vesszük észre? A válasz egyszerű: a kezünket a klíma elé tartva nem a megszokott hideget érezzük. Amennyiben ilyet észlelünk célszerű azonnal  szakszerű segítséget hívni, hiszen teljesen tönkre is teheti a készüléket. Szintén a gázhiány tünete, ha deresedés jelenik meg a rézcsövön, akár nagy melegben is. A hűtőközeget szakember egyszerűen tudja pótolni, és ezzel javítható a jelenség. Egy megfelelően felszerelt klíma esetében minimum 5 évente lehet szükség a hűtőközeg pótlására, de magas minőségű készülék esetében ez akár a duplájára is növelhető.

Zakatoló hangot ad a klíma

Előfordulhat, hogy rázkódik a klíma kültéri egysége, zakatoló hangot ad. Ez azért fordulhat elő, mert az elöregedett gumibakok elveszítik rugalmasságukat. Ennek a cseréje olcsón megoldható, így érdemes szakember segítségét kérni, mivel kompresszor meghibásodás jele is lehet  a kopogó hang. 

Klíma karbantartás szakember segítségével

Ne felejtsük el, hogy a karbantartás nem egyenlő a tisztítással. Mindeképpen végeztessük el rendszeresen teljes körű karbantartást.

Fontos, hogy a karbantartást szakember végezze. Az ABGREEN Kft. több éves szakmai tapasztalattal rendelkezik szakképzett munkatársaink észreveszik a felmerülő problémákat és gyors szakszerű segítséget nyújtanak.

Kollégáink folyamatos továbbképzésének köszönhetően mindig megfelelő segítséget nyújtunk Önnek!

Klíma karbantartás szakszerűen, professzionális eszközökkel

Keressen minket telefonon a +36305596641 vagy kérje egyedi online ajánlatunkat!

Elérhetőségek