Visszahívást kérek

Használati utasítás klíma távírányítókhoz. Melyik jel mit jelent?

Végre sikerült beszerezni a kiválasztott klímát és a klímaszerelő be is szerelte. Itt az ideje, hogy normális hőmérsékletet varázsoljon a lakásunkba. De hogyan is működik a klíma távirányítója? És melyik funkció mit jelent? Az alábbi bejegyzésünkkel ebben segítenünk.

Klíma távírányító jelek. Melyik jel mit jelent?

Klíma távirányító jelek és szimbólumok

Mivel sokféle klíma és ennek megfelelően sokféle távirányító van, amin különböző szimbólumokat és jeleket használhatnak. Éppen ezért előfordulhat, hogy az a távirányító, ami a kezében van tartalmaz pár olyan jelet, ami a lenti leírásban nem található meg. 

Mivel mindegyik klíma távirányítónál a jeleken kívül fel van tüntetve szövegesen is az adott szimbólum jelentése, ezért azokat fogjuk végig venni. Amelyiknél van rá lehetőség, ott a szokásos szimbólumot is feltüntetjük.

Általános jelek a klíma távirányítón

Ezek azok a szimbólumok, amik mindenki számára egyértelműek és nagy valószínűséggel már sok helyen találkozhattunk velük. Ilyenek például a ki- és bekapcsolód gombok (On/Off), a hőmérséklet beállítására szolgáló gomb (TEMP) vagy éppen a gyári visszaállításra szolgáló Reset gomb. Ezeket nem vesszük végig, mert mindenki számára ismertek.

További jelek a távirányítón

Az alábbiakban a kevésbé egyértelmű gombokhoz nyújtunk segédletet, használati útmutatót. Az egyes funkciókat abc sorrendben írtuk le, hogy gyorsabban meg tudja találni a keresett gomb működését. Ahol lehetséges ott a szokásosan használt jelet is feltüntettük.

Ha a készülékén van olyan funkció, ami a fenti leírásban nem szerepel vagy esetleg további segítségre van szüksége, akkor keressen minket és kollégáink szívesen segítenek.

amit pedig nem szabad elfeljteni

Klímaszerelési tanácsok és tudnivalók

Segítségre van szüksége? Blogunkból mindent megtud, amit klímavásárlás előtt és utána is érdemes tudnia.

bővebben