Visszahívást kérek

Klíma árak szereléssel együtt! Mire számíthat, ha légkondit szeretne?

Egyszerű kérdés, amire összetett a válasz. Hisz nem mindegy, hogy  milyen klímát és milyen helyiségbe szeretnénk. A költségek széles skálán mozognak.

Klíma árak szereléssel együtt! Milyen költségre számíthat?

A légkondi árak sok mindentől függnek. A légkondicionáló berendezés teljesítményétől, típusától, a gyártótól. Fontos tisztázni azt is a választás előtt, hogy mennyit lesz használva a klíma, hogy elég-e ha hűt, vagy fontos a fűtés is. Sok kérdés, íme a válaszok.

Klímaberendezés árak. Milyen típusú klímák közül lehet választani?

Aki klímát szeretne beszereltetni otthonába, vagy vállalkozását, üzlethelyiségét szeretné klímával felszerelni, először is át kell gondolnia, hogy mit is szeretne. Mekkora helyiséget szeretne hűteni, vagy fűteni.

Alapvetően kétféle klímát különböztetünk meg, a mobil és a split klímákat.

A mobil klíma könnyen mozgatható, áthelyezhető, nem kell hozzá klímaszerelő sem. Azok számára lehet jó választás, akik például keveset tartózkodnak a nyaralójukban, és nem szeretnének fix klímát felszereltetni, így viszik magukkal. Ezek a klímák működésük közben hangot adnak ki és mivel nem két egységből állnak, mint split társaik, bizony ez a hang a helyiségben keletkezik. Ezen kívül a hatékonyságuk sem ér fel a split klímákéhoz.

Ezzel meg is érkeztünk a split klímákhoz, melyek beltéri egységből (vagy egységekből) és kültéri egységből állnak. A beltéri egység a falra vagy a mennyezetre szerelhető. Energiahatékonyságban pedig hosszú távon ez a jobb megoldás.

Légkondi ár/érték arányban melyik a legjobb?

Légkondi árak sok mindentől függnek. Elsősorban attól, hogy mekkora helyiségről van szó, ez határozza meg, hogy milyen teljesítményű klímát érdemes felszerelni.

Kérdés még, hogy milyen a hűtési és fűtési teljesítménye, ki a gyártója, milyen egyéb funkciókkal bír, például irányítható-e wifin keresztül, mekkora a zajszintje és így tovább.

Sok olyan légkondicionáló berendezés van ma is a piacon, aminek nem igazolható az eredete, ami olcsó kínálattal kecsegtet, de cserébe silány minőséget ad.

Fontos, hogy olyat válasszunk, ami jó minőségű, aminek van szervizháttere, aminek az alkatrészei pótolhatók és kedvező az energiafelhasználása. Nem érdemes a név nélküli akciós termékeket választani, mert pórul járhatunk.

Mi az inverteres klíma beszerelését ajánljuk

Az inverteres klímával akár 30-40 százalékos energiamegtakarítást is el lehet érni. Hogy ez hogyan lehetséges?

Az inverteres klíma nem csak egy adott teljesítményen működik, az alapján, hogy be- vagy kikapcsoljuk. Ha elérte a kívánt hőmérsékletet akkor kikapcsol.

Mitől függ a klíma szerelés ára?

A klíma telepítés árak széles skálán mozognak, a bel- és kültéri egység távolságától és sok minden mástól is függnek. Amire az ABGreen szakemberei különösen figyelnek:

  • A beltéri egységből áramló hideg vagy meleg levegő ne követlenül ránk irányuljon. Így egy hálószobába az ágy felé, vagy egy nappaliba a kanapé vagy íróasztal felé nem tanácsos helyezni a beltéri egységet.
  • A kondenzvíznek ki kell folynia valahol! Ebben pedig a gravitációs kondenzvíz elvezetés a leghatékonyabb. Ha ezt nem lehet megoldani, az akár 20-25 ezer forinttal is megnövelheti a klíma telepítési árát, hiszen ennyibe kerül a kondenzvíz szivattyú.
  • A kültéri egység telepítésénél figyelembe kell venni, hogy ezt az évek során takarítani kell, karban kell tartani. Fontos tehát, hogy könnyen hozzáférhető legyen, a port és a szennyeződéseket ugyanis el kell távolítani ahhoz, hogy a klíma hatásfoka ne romoljon.
  • A csövezés árát a bel- és a kültéri egység közti távolság határozza meg.
  • Nálunk nincsenek rejtett költségek.

Hűteni másképp is lehet?

Bár a hőszivattyú rendszer nem olcsó, de hamar visszahozza az árát.

A természetben begyűjtött hőt hasznosítja, egy speciális gázzal működik, ami összenyomva és elpárologtatva felelős a hőfelvételért és a hőleadásért. Télen fűt, nyáron hűt.

Légkondi árak szereléssel együtt

A klíma árát sok minden befolyásolja, mind ahogy a klíma szerelés árak is széles skálán mozognak.

Az ABGreen-nél nincsenek rejtett költségek, pontosan ezért van helyszíni felmérés, hogy előre, pontosan ki lehessen számolni a költségeket. Így a vásárló már a pontos végösszeg ismeretében lehet.

Az ABGreen ingyenes helyszíni felméréssel és személyre szabott, egyedi árakkal áll rendelkezésre, itt nincsenek sablonajánlatok. Hisz nagyon sok tényezőt kell figyelembe venni egy klíma telepítésénél, pontosan ezért van helyszíni felmérés, ezután tudnak pontos árakat ajánlani. Kérje ingyenes árajánlatunkat légkondira szereléssel együtt!

Milyen költségekkel kell számolnunk a jövőben?

Mennyibe kerül a klímatisztítás?

Ennek költsége alkalmanként 9 és 15 ezer forint közötti. Miért szükséges a klímát tisztítani?

Mert így őrzi meg garanciáját, persze ehhez fontos, hogy szakember végezheti a tisztítást.

A légkondicionáló szervizelése

A rendszeresen karbantartott, megfelelően használt klíma is meghibásodhat olykor. Ennek több oka is lehet, ezeknek érdemes mihamarabb utánajárni, hisz így elkerülhetjük a magasabb javítási költséget, esetleges klímacserét. Ha zakatol, rázkódik, nem hűt megfelelően, ideje felkeresni egy profi szakembert.

Klímaszerelési tanácsok és tudnivalók

Segítségre van szüksége? Blogunkból mindent megtud, amit klímavásárlás előtt és utána is érdemes tudnia.

bővebben